Ilahduin kovasti huomatessani, että tänään julkaistiin suomalaisten vastine jo tovin netissä pyörineen "It Gets Better"-kampanjan videoille. Jo ensimmäisiä jenkkiversioita katsottaessa tajusin, että tässä on mahtava keino auttaa! Saateteksti ohessa olevalle videolle on:

Nuoruus on kaikille vaikeaa aikaa, mutta erityisesti niille, jotka eivät sovi muottiin. Homo- ja lesbonuorten itsemurhariski on kolmin-nelinkertainen verrattuna valtaväestöön. TedX Helsinki -tapahtumassa 4.11.2010 ensiesitetty video kokoaa yhteen ääniä homo- ja lesbonuorten tueksi. Videon inspiraationa on toiminut yhdysvaltalainen It Gets Better -kampanja.

"Homoseksuaalisuus on ihan yhtä luonnollista kuin heteroseksuaalisuus. Usko siihen mitä sä oot, oo oma ittes ja nauti siitä." - Alexander Stubb (jonka osuudet tulee pelottavan yhtäkkiä ja lähikuvina)

 

 

Homoillan jälkeen tasa-arvo on ollut kaikkien huulilla ja olen itsekin pohdiskellut tätä jakoa homoihin ja heteroihin. Entä jos sellaista ei olisikaan? Automaattinen ajatus yhteiskunnassa ei olisikaan se, että tytöt ja pojat menee naimisiin keskenään. Omaa seksuaalista suuntautumistaan ei tarvitsi sanoa erikseen. Olet mitä olet, rakastat ketä rakastat.

Joskus minulle sanottiin, että olen kuin homomies juuttuneena naisen ruumiiseen. Ai miten niin ne paljetit on överit ja miksen saisi pitää pinkkiä tyllimekkoa? Itse en ole joutunut piilottelemaan ihastumisiani tai rakastumisiani (tai no, okei olen, koska miesmakuni menee joskus sekä maun että määrän kanssa yli äyräiden ;D), en siis voi tietää miltä juuri tuon osan piilottaminen tuntuu. Yksinäisyydestä ja itsensä piilottelusta tiedän yhtä ja toista.

Aloinkin siis miettiä, että milloin joku kertoisi myös muuten masentuneille ja rankkoja kokeneille nuorille, että kaikki muuttuu paremmaksi? Koska pakkohan asioiden on muututtava ja ne tulevat muuttumaan.

Eilen istuin sohvalla niistämässä joka toinen minuutti ja hahmotin itselleni yhden unelman. Toinen jo pitkäaikaisempi unelma on ollut kesästä 2008 asti jakaa kokemukseni samanlaisten asioiden kanssa työstävien tyttöjen ja miksei poikienkin kanssa - sitten joskus kun olen itse vahvempi. Koska kirjoittaminen on minulle se keino, haluan kirjoittaa yhdestä elämänvaiheestani jonain päivänä kirjan. Miksei tuollainen videokin kävisi. Siinä itselle lisää unelmoitavaa: seistä kameran edessä kertomassa suoraan sydämestä, että asiat muuttuvat paremmiksi.

Miten näin itselläni siinä videossa kruunun?
Tai ison timanttisormuksen?
Nobel-palkinnon?
Emmy-palkinto parhaasta käsikirjoituksesta?
McDreamy ja McSteamy vieressä hymyilemässä?
No, ainakin leveä hymy ja vähän valkoisemmat hampaat.
Paljon paljetteja!
... ja se kruunu!

Tykätään toisistamme!

Birdie