Pahoitteluni joulukalenteriluukkujen viivästymisestä. Alkuviikko on mennyt jännätessä, koska olin eilen Linnan jatkoilla ravintola Teatterissa. Tuli juotua lasiskumppaa, yksi vodkatonic ja pari mojitoa. Julkkiksiakin tuli bongattua ihan kiitettävästi... Itse Linnan juhlia katsoin vähän sivusilmällä, koska kiharsin siinä samalla hiuksiani. Ei jäänyt mieleen oikein mitään erityisen hienoa pukua tai mitään superkamalaakaan. 

Mutta palataas joulukalenteriin! 

Kuudennen luukun takaa paljastuu sopivasti isänmaallinen lahjatoive:

img?type=DOCUMENTIMAGE&documentID=ugu289

Aloitin kerran lukemaan Seitsemää veljestä, mutta muiden kiireiden vuoksi se jäi. Päätin kuitenkin perehtyä tuohon "Suomen ensimmäiseen romaaniin" oikein kunnolla ja ostin Kirjamessuilta tänä vuonna sellaisen Hesarin Seitsemän miestä-kirjan, joka kertoo tarinasta vielä enemmän. Haluan kuitenkin ensin lukea romaanin ja sitten vasta analysoida, joten lukemistaan odottaa vielä Hesarin kirja, koska Veljeksille ei ole vielä löytynyt sopivaa rakoa... Miten olisi joululomalla?

Seitsemännessä luukussa on lisää astioita - tällä kertaa koristeastioita.

Kastehelmi_bowl_23cl_grey_502x502.jpg

Kastehelmi_plate_315mm_grey_502x502.jpg

Iittalan Kastehelmi-astiat hivelevät jotenkin silmää ja nimenomaan tuo harmaan sävy. Siitä tulee mieleen pimenevä ilta tai tuhka. Olisi ihana tarjoilla kahvipöytään pullaa Kastehelmeltä. Ah.