Eilen minä seisoin parinkymmenen silmäparin edessä puhumassa. Kerran minut saatiin sanattomaksi: "Mitä sä haluat eniten elämältä? Tai mitä tekisit jos "kaikki" olis mahdollista?" Sanoin ömmmmm ja jouduin todellakin kaivelemaan vastausta. Kirjoittaisin kolumneja, kirjoittaisin artikkeleita ihmisistä ja kirjoittaisin kirjoja. 

Joskus kauan kauan sitten terapeutti päätti istunnon kysymällä millainen on mielestäni hyvä elämä (minulle). Onneksi emme palanneet kysymykseen, koska en _todellakaan_ tiedä. Kaikista hulluista kertomuksista ja ideoista huolimatta elän tätä päivää, vähän liikaa eilistä ja pelon sekaisin tuntein huomista katsellen. 

No okei, huomenna-huomenna on luvassa kiva päivä. Serkun kanssa leivotaan pullaa (minä päätin tänään ja minä määrään koska olen vanhempi ja tämän huushollin päällikkö). Maanantaina menen - haha - taas yhteen, hmm, työhaastatteluun. Kohta on niin paljon rahaa että sitä ei ehdi edes käyttämään, koska on niin paljon töitä... 

Tänään katsoin kun ystävä osti neljänkympin paidan ja minä tylsänä vain kasan sukkahousuja. Ehkä kompensoin viime viikkoista törsäilyäni, krhm, Marimekon lippulaivamyymälässä... Ja hei, nyt listaankin tähän muitakin vierailun arvoisia kohteista ytimessä! (Also known as paikkoja joissa saatat törmätä allekirjoittaneeseen, hehe.)

1. Akateeminen kirjakauppa, Stockan vieressä. Monta kerrosta täynnä kirjoja ja ihan mieletön lehtiostasto. Siellä on ihana katsella ja hiplailla kirjoja (ja sitten varata ne kotona kirjastosta). Lisäksi siinä on sellainen Kohtauspaikka ja sinne istahtaa satunnaisesti kirjailijoita haastateltaviksi. Totta kai katson aina niitä penkkejä silmäillen että tuossa minäkin sitten joskus...

2. No se Marikulma eli Marimekon lippulaivamyymälä, Esplanadi/Kämp Galleria. Ekassa kerroksessa kävi kerran köpelösti ja ostin extempore satasen tennarit. Toisessa kerroksessa on outoa musiikkia, mutta ihania sisustustavaroita ja mun tuleva laukku. Kämpin puolella on myös Marimekon kahvila jota myyjä viime viikolla suositteli, mutta en ole testannut sitä vielä. Myymälään saa kuulemma tulla vaan hengailemaan ja lueskelemaan omaa kirjaa. 

3. Cafe Ekberg, Bulevardi. Legendaarinen ökykahvila joka ei olekaan niin öky. Täältä on bongattu Jorma Uotinen ja Lenita Airisto, iik! Menet sisään tultuasi istumaan vapaaseen pöytään ja tarjoilija tulee kyselemään että mitä saisi olla. Listakin on mahdollista lukea, mutta itse olen aina tilannut kahvin (vaikeana asiakkaana tietysti kofeiinittomana sekä laktoosittomalla maidolla, krhm) ja toisella kerralla minut houkuteltiin ostamaan myös macaronleivos ja se oli paras macaron evör. Latte ja macaron maksoivat yhteensä femman ja se oli vähemmän kuin olisin odottanut. Iso sämpylä ja kahvi maksoivat yhdeksän euroa. 

4. Forumin The Body Shop, Mannerheimintie. Iso ja paljon kaikkea ihanaa. Ostoslistalla tällä hetkellä sieltä hajuvesi ja kohta varmaan pitää taas ostaa uusi vartalovoi. Uutuutena bongasin tällä viikolla muuten tuoksuvat käsidesit! Se on näköjään joku uusi universaali hommeli, koska ostin viime viikolla Apteekista kivasti tuoksuvaa desiä. 

5. Pino, Fredrikinkatu (Uudenmaankadun ja Ison Roban välissä). Simppeleitä ja erilaisia sisustustavaroita. Mielestäni hinnatkaan eivät ole mitään järkyttävää luokkaa. Täältä saa ihanaa asiakaspalvelua ja se on tietysti ihan ihan parasta! Ennen joulua sinne kuulemma tulee lisäystä värikkäisiin ja hajustettuihin vessapapereihin :D Viime viikolla siellä oli vain turkooseja ja eihän ne nyt mun kylppäriin sovi. 

6. Bar 9/Ysibaari, Uudenmaankatu 9. Yksinkertainen ruokalista, yksinkertainen sisustus ja yksinkertaisesti mahtava. Olen kuullut villejä huhuja paikasta ja tässä kuussa kävin itse testaamassa. Seuralaiseni ei tainnut ihan tykästyä (paitsi ruokaan), mutta itse aion syödä tuolla tästä lähtien mahd. usein. Ensi kerralla pastaa!

7. Jude Law, Stockan partavesiosasto. Must see, 'nuff said. Kivenheiton päässä on Stockan Deli ja sieltä saa parasta salaattia, suklaamoussea ja falafelpyöryköitä. Siitä kivenheitto ja sit on tarjolla n. kerran viikossa macaroneja (jotka eivät kyllä vedä siis vertoja Ekbergin leivoksille, mut anyways). Jos jatketaan Judelta toiseen suuntaan niin sieltä löytyy nyt toistaiseksi pahvinen ja luonnollisesta koosta kutistettu (pahvinen) Mikko Koivu jonka luona käyn naureskelemassa. Se on vaan jotenkin niin hauska näky. Saan kohta varmaan lähestymiskiellon vai voiko pahvinukeille saada lähestymiskieltoa? Reittini on yleensä Mikko - Jude - salaatti - macaronit - ratikka. 

8. Forumin 1. kerroksen lahjatavaraliike nimeä-en-nyt-muista, Forum/Mannerheimintie. Paras postikorttivalikoima! Sisältä löytyy mm. kivoja koulutarvikkeita, kahvimukeja sekä turistipaitoja. Haluan Hattivatti-penaalin! Sekä seinän täyteen ihania postikortteja.

9. Lönnrotinkadun FilmTown. Parhaat irttarit ja niitä on saatava tasan kerran kuussa. Isoja salmiakkeja ja hedelmäkarkkeja, kiitos! Täältä hain myös ensimmäiset True Bloodini n. vuosi sitten. Niisk. Muuten en olekaan asioinut siellä. Viistosti vastapäätä on muuten Alepa ja siellä käy Jone Nikula (hyi). 

10. Kampin Memphis, Kampin ostari. Mansikkamargaritat ja hyvän takapuolen omaava tarjoilija. Kesällä siellä on kuulemma terde, mutta enpäs osaa tuosta sanoa mitään. Ensi vuonna siinä terassin näkökentälle osuu sitten Nooan arkin näköinen kirkko. Mutta Memphisin sisätilat on kivat ja se tarjoilija.... 

Jonain päivänä kirjoitan ehkä turistioppaan Helsingistä. Tai ehkä en TURISTIopasta. Loppuun kevyt kysymys. Millainen on teidän mielestänne hyvä elämä?

PS. Näin tänään Salkkareiden Sergein, IIIIIIIK!