Ajastettu joulukalenteri jatkuu... Yours truly on tällä hetkellä matkalla Vantaalle, kenties ruokakaupassa. Siinä on syytä olla iloinen!

On myös syytä olla iloinen silloin, kun tuttu tunnussävel alkaa soida ja ensimmäinen tikkerperi lausutaan.

Täällä pari viikkoa sivulauseissa esiintynyt neiti Noita Nokinenä on muisto lapsuudesta. Aloin olla yksin kotona 8-9-vuotiaana alkuiltaisin (yhdeksään), joten seuraa tarvittiin. Kävin kirjastossa ja olin siellä usein sulkemisaikaan asti. Kuunnelmahyllyltä löysin ensimmäiset Nokinenät. En tähän hätään muista, mikä melkein kahdestakymmenestä Noita Nokinenästä se oli, mutta sammakkopaisteihin se liittyi.

8406506.jpg

Nokinenä on antisankari, koska neidillä on aina metkut mielessä. Järkyttävä nauru, lauluääni sekä puhetapa murteineen ovat mahtavia, eli kiitos Marja Korhoselle. Olen kuullut kaikki Nokinenät useasti vuosina 2001-2003 ja viime talvena palasin hetkeksi niiden pariin, mutta nyt rohmuan niitä kaikkia koneelle.

Nokinenä omistaa taikapussin ja Noitalinnan (Noitavuorella, Kuusimetsässä). Hän edustaa Suomea Kansainvälisessä Noitaliitossa ja tykkää järjestää juhlia. Mainetta sekä Edvard von Boxista himoitseva Nokinenä on äkkipikainen. Rakkaimpia asioita ovat Suomi, kissa Kippurahäntä sekä miksei myös noitasiskot Hanna ja Vilma. 

Hyvä syy olla iloinen: tuollaisia rakastettavia tuittupäitäkin siis on. Huolisikohan Nokinenä minut kaverikseen? Voitaisiin politikoida Noitaliitossa ja suunnitella mitä suurempia metkuja meidän sulhojen päiden menoksi!

nokisy.jpg

"Mää taidan mennä naimisiin tuon Eeetvartin kanssa"

"Ethän sinä sellaista voi yksin päättää!"

"Mää teen mitä tykkään ja muut sen minkä ne ossaa! Eetvart-kultu tykkää musta niin kovasti"