Olen nähnyt kaksi yötä putkeen painajaisia, mikä on harvinaista minulle. Kaikki liittyy nykyiseen ahdistukseeni maailmasta. Haluaisin pelastaa koko maailman! Luulin, että säästyn tältä(kin) klassiselta nuoruussyndroomalta, mutta toisin kävi.

Hei, olen Birdie ja haluan pelastaa koko maailman!


Tämän jakson aikana olen miettinyt niin paljon pahuutta, hyvyyttä, ihmisoikeuksia ja muuta, että ei mitään rajaa. Olen katsonut Perikatoa, Hotelli Rwandaa ja niin edelleen. Se kurjuus, se hätä, se ahdistus! Miten ihmisiä voidaan kohdella niin? Miksei kukaan tee mitään!? MINÄ TEEN!

En saa henkeä, jos ajattelen Pohjois-Koreaa. Siellä heiluu pieni mies, jota muka kukaan ei saa kuriin! Siellä on tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä ties millä työleireillä kuin Hitlerin Saksassa konsanaan. Ihmisillä ei ole oikeuksia, ei sananvapautta. Olen ihan suoraan sanonut, että jos itseltäni vietäisiin sananvapaus, niin ei olisi syytä elää.

Viime yön painajaisessa Suomessa oli sota ja ihmisiä pidätettiin. Minä menin piiloon kylpyammeeseen. Se ahdistus.. Oma kotimaa tuhottuna. En voi käsittää.

Haluan siis vain pelastaa maailman. Antaa ihmisille toivoa ja oikeutta. Jokainen saa olla millainen haluaa, ajatella mitä ajattelee! Haluan tasa-arvoa!

Ensimmäinen tavoite on pelastaa yksi ihminen, sitten joku valtio ja sitten koko maailma.

En halua Nobelin rauhanpalkintoa niin kauan kun se jaetaan Norjassa. Okeeeei, Norjassakin on kaksi kivaa miestä (kumpikaan ei ole Alexander Rybak), mutta silti! Eieiei! Tahdon Ruotsiin! Eli minun täytyy luoda maailmanrauha kirjoittamalla, kemialla, fysiikalla, lääketieteellä tai taloustieteellä. Minkähän noista nyt sitten valitsisi?

Minähän siis olen muutenkin siirtynyt Linnan juhlista Nobel-bileisiin. Seurasin niitä (Nobelbanketten, gaalan jälkeinen illallinen) suorana netistä ja oi voi! Huomio jälleen siihen, että PYSTYIN seuraamaan bankettenia netistä, vaikka olin TOISESSA MAASSA. Toisin kuin ERÄÄN maan itsenäisyysjuhlaa! Anyway.. Niin. Siellä oli hienoja pukuja ja paljon mummoja.

nobel_medal.jpg

Tuollaisen mitalin saan, kun voitan Nobelin.

krugman_nobel_prize-apr212009.jpg

Kungen ojentaa palkintoa jollekin sedälle.

NobelKungafam_sxde901e_600.jpg

Ruotsin kuningasperhe isännöi gaalaa. Silvialla selkeästi pöytäliinasta tehty mekko. Victorialla oli hieno puku, Madeleinen asusta en ole ihan varma. Ja no, Carl Philip nyt on Carl Philip. Hah. Alan muuten vaikuttaa jälleen Vadelmavenepakolaiselta... Onneksi hehkutin juuri äskettäin Suomea, Suomi-desingiä ja Marimekkoa, ettei joku pidä ihan pöpinä Ruotsi-fanina. Minua kiinnostaa ainoastaan nuo kuninkaaliset (lue: prinssi). Niin ja niillä on niin urpot ilmeet, koska ne laulaa.

Taidan pitää pääsiäis- ja lukuloman. Palataan ensi viikolla asiaan! Ja jos minusta ei kuulu mitään, niin olen lähtenyt pelastamaan sitä maailmaa. Seuratkaa siinä tapauksessa uutisia.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Hyvää pääsiäistä! Pyytäkää pääsiäispupu tänne, jos satutte näkemään.

Kuvat: http://www.popandpolitics.com/wp-content/uploads/2008/10/nobel_medal.jpg, http://www.finfacts.com/artman/uploads/2/krugman_nobel_prize-apr212009.jpg, http://svt.se/content/1/c8/01/80/93/16/NobelKungafam_sxde901e_600.jpg,