Nyt alkaa! Äsken kirjoitin Aluksi-tekstin, lukekaa sekin. Tästä tulisi nyt ehkä viiden kirjoituksen sarja näin kevään kunniaksi. Jokaisessa esittelen jonkin alueen (tänään Eiran) ja myöskin jonkin paikan (tänään Rikun kirjasto). :)

Kävin tänään Eirassa. Se on kohtalaisen uusi tuttavuus minulle, täytyy myöntää. Ennen harhailin Punavuoressa, nykyään Eirassa.

Eira sijaitsee Punavuoren sekä Ullanlinnan vieressä ja itse hahmotan rajan Tehtaankadussa (ratikat 1 ja 3 menevät sitä pitkin).

DSCN0941.JPG

Eirassa on kauniita huvilamaisia taloja, joissa asuu varmasti kasa mummoja.

DSCN0945.JPG

Vasemmalla puolella on meri, tuolla kauempana olevat kerrostalot kuuluvat Munkkisaareen ja oikealla puolella on siis Eiraa.

DSCN0924.JPG

Tuo talo, jossa on mustat ikkunapielet, niin se on Norjan suurlähetystö. Taaempana näkyy tuollainen ruskeahko talo ja sen vasemmalla puolella on puisto. Paikka on Engelinaukio nimeltään. Siellä on sattumoisin kuvattu eräs lempielokuvani ja kolmekymmentä vuotta myöhemmin erästä lempisarjaani.

 

DSCN0978.JPG

Nyt ollaan jo Tähtitorninmäellä. Johanneksenkirkko on lempikirkkoni ja sen tornit auttavat suunnistamaan. Johanneksenkirkolle pääsee 10-ratikalla.

DSCN0977.JPG

Stora Enson pääkonttori Kauppatorin vieressä, mielestäni Helsingin rumin rakennus.

DSCN0976.JPG

Uspenskin katetraali ja takana näkyy Kalasatama-Sörnäisissä sijaitseva Helsingin energian putki (se mistä tulee savua). Löysin tässä vaiheessa kamerastani mahtavan superzoomin maisemia varten! Love it!!

DSCN0969.JPG

Alakulmassa näkyy pala Olympiaterminaalia, merellä menee lautta Suomenlinnaan.

DSCN0981.JPG

Tässä vielä se Johanneksenkirkko.

Nyt Rikhardinkadulle...

DSCN0986.JPG

Tästä jos kävelisi suoraa alas, niin olisi Espan puistossa. Viistosti meitä on nyt takana Johanneksenkirkko ja oikealla viistosti takana Tähtitorninmäki. Rikhardinkatu menee vaakasuoraan tässä näin.

DSCN0985.JPG

Tässä teille kirjasto! Kirjastolaisten slangilla "Riku". Näyttää niin paljon pienemmältä kuin mitä se oikeasti on. Täältä löytyy tunnelmaa!

DSCN0988.JPG

Tässä kirjaston sisältä. Monta kerrosta tietokirjoja... Täällä tuntuu, että on turvassa kaikelta pahalta. Kaikki murheet ovat ulkopuolella ja itse on vieraiden ihmisten kanssa onnellisessa maassa.

DSCN0998.JPG

Sitten tuli nälkä ja piti lähteä kotiin. Tässä maisema Erottajalta, ihan Rikun kirjaston läheltä. Kymppi on menossa Johanneksenkirkolle. Oikeassa yläkulmassa Stockaa, kauempana Sokos ja tuo torni tuolla on Kansallismuseo. Tässä yksi kuva, joka tiivistää mielestäni Helsingin täydellisesti.