En tykkää Chisusta. En tykkää Lady Gagasta. En tykkää Jenni Vartiaisesta tai Rihannasta. En tykkää oikeastaan kenestään naismuusikosta, varsinkaan suomalaisista. Joskus onkin hassua, jos joku ärsyttävä nainen tekeekin jotain hyvää ja taitavaa. Kuten eilen mainitsin Scarlett Johanssonin. Nyt puhun Chisun Sama nainen- tai Vapaa ja yksin-kappaleista. Kummassakin on todella kauniit sanat ja kumpikin on herättänyt ajatuksia tämän talven tilanteiden kohdalla. Sama nainen riistää ja leikkii sillä nuorallakävelyllä, jota kaikki varmaan joskus harrastaa. Milloin liika on liikaa?

Nyt Vapaa ja yksin tuo mieleen sen, että pakkaisi tavarat ja jättäisi kaiken vanhan taakseen. Olen puhunut siitäkin täällä. Voisin ihan mielelläni muuttaa 900 kilometrin päähän Helsingistä sopusuhtaisen kokoiseen taloon ihan söpön miehen avovaimoksi pesemään sukkia - ja hoitamaan poroja.

ÄÄ, miksei ajatukseni muodostu tekstiksi?! Olisi niin paljon kirjoitettavaa, esimerkiksi tuosta pakomatkasta.

Pohdin polilla tässä lähiaikoina kusipäisyyttäni eräitä (erästä) kohtaan. Kerroin eilämäni filosofian olevan, että tee muille kuten haluat itsellsi tehtävän. Tekemiseni eivät todellakaan noudata tätä filosofiaa tällä erää ja ihmettelen niin kovin, että kestän elää itseni kanssa kaiken tämän kusipäisyyden keskellä.
Tämä tuli mieleen, koska jouduin tänään väistelemään kysymyksiä mesessä. Minulle myös sanottiin, että joskus vanhoista täytyy päästää irti ja katsoa vain eteenpäin. Annoin sen olla siinä, mutta sanoin vain, että omasta mielestäni ja näkökulmastani tuo ei todellakaan ole reilusti sanottu. Menneisyyden vuoksi syön joka päivä lääkkeen ja käyn kerran viikossa puhumassa siitä (en lääkkeiden syömisestä, vaan siitä menneisyydestä). Mitä jos menisinkin joku kerta polille:
"No, mitäs Birdie?"
"Eipä tässä mitään. En oo ajatellu yhtään mitään negatiivisia juttuja. Annetaan anteeksi kaikki! Aloitetaan puhtaalta pöydältä! Mitä nyt yksi lapsuus tai peruskouluikä! Elämä on mahtavaa!"

Voi luoja...

Oli minulla pari muutakin juttua kerrottavana, mutta en muista niitä enää.