Hei, olen Birdie ja tykkään paljeteista. ("Hei Birdie")

En niele tuskaa, vaan shamppanjaa virtanaan

verhoudun paljetteihin päästä varpaisiin

Minä tunnen kaikki

ja tietenkin minut tunnetaan

valokeila aina osuu tähden askeliin

- PMMP - San Francisco - 

 

Kaikki alkoi niinkin merkittävästä asiasta kuin Madonna Hung Up-musiikkivideo. Vuosi oli 2005 ja edelleen maailman coolein kohtaus musiikkivideoissa on se kun Madonna kävelee pimeällä (Lontoon?) kadulla päällään musta nahkatakki, hiukset kiharrettu Abba-tyyliin, smaragdinvihreä body ja siniset farkut. Asua kruunaa tietenkin bodyyn sointuva paljettivyö. Taivaallinen yhdistelmä mielestäni jo ennen suurta Madonna-faniuttani. 

DSCN0413.JPG'

Se sai minut ostamaan keväällä 2005 kolmella eurolla Isän ja Äitipuolen kaupungista punaisen paljettivyön, jota en muuten ole vieläkään käyttänyt julkisesti missään. Höh, se on kuitenkin taivaallinen. 

Neljä vuotta ehti kulua, mutta rakastan edelleen sitä Madonnan vyötä sekä omaa paljettihuiviani, jota en ole kertaakaan käyttänyt. Muutin yksin asumaan ja eräänä iltana päätin juosta kauppaan ostamaan jotain ihan turhaa. Halusin jotain diivamaista, jotain glamouria, jotain kreisiä ja jotain kaunista. Sain käteeni paljettimekon, jota voisi pituuden puolesta tunikaksikin kutsua. Mustia paljetteja all over ja pääntieleikkaus on mielestäni ihanan 60-luvun tyylinen.

DSCN0417.JPG

Kai ne sitten tulivat jäädäkseen, paljetit. Mokomat. Nyt olen kahden päivän aikana ostanut kaksikin eri vaatekappaletta, joihin kuuluu paljetteja. Ostin ihanan mekkosen eilen (piristysshoppailua...), jossa on kyllä vain olkapäillä paljetteja.

DSCN0419.JPG


Tänään puolestani ostin topin, jonka etuosa on täynnä paljetteja. Se on ihana!

DSCN0415.JPG

Monta sataa paljettia loju tällä hetkellä lattialla ja jokainen niistä ihan yhtä rakas. Minun kanssani shoppaavat katsovat ihmeissään kun tyttönainen (minä) juoksee kuin haikara kiiltävien paljettien luo. Ne ovat vain niin kauniita.. Ne piristävät mieltä. On kuitenkin muutamat asiat mitä en paljeteissa sulata. 
- Ne legginsit, jotka on periaatteessa tehty paljeteista. EIEIEI.
- Alushousut. Ei hyvä idea ja mihin ne sieltä edes loistavat?
- H&M:llä on näkynyt mekkoja, joissa on neljää eri paljettiväriä. EIEI. Mielestäni vaatteessa saa olla vain yksivärisiä paljetteja.

Aluksi muuten ajattelin, että eihän tuota paljettitunikaakaan voi pitää missään muualla kuin koulussa. Mutta sehän onkin juuri se juttu! Paljetteja pitää pitää keskellä viikkoa! Keskellä harmautta! Keskellä ankeutta! 

Nyt täytyy siivota laittia paljettivaatteista. Voisin kuunnella PMMP:n San Franciscoa samalla putkeen. Voi vitsi, sen laulun henkilö voisi olla hyvä ystäväni. Voisimme yhdessä pukeutua paljetteihin ja juoda skumppaa.