Minulla on teoria viisaista ihmisistä. Ensinnäkin hauskat ihmiset ovat viisaita. Miettikää nyt vaikka sellaisia perusblondeja, jota ovat tyhmiä. Niille nauretaan tyhmyyden vuoksi, ei sen että ne oikeasti olisivat hauskoja. Toisaalta tyhmää esittävä voi olla viisas. Oikeasti hauskan ihmisen tulee omata laaja sanavarasto ja sen täytyy tunneälyn avulla miettiä oikeita juttuja oikeisiin tilanteisiin. Hauskat ihmiset OVAT viisaista.

On myös olemassa kahdenlaista viisautta. Kirjaviisautta ja ei-kirjaviisautta. Kirjaviisas osaa laskea matikan laskut, tietää Hitlerin strategiat ja ratkaisee Rubikin kuution viidessä minuutissa. Ei-kirjaviisas puolestaan osaa vaihtaa lampun, tietää mihin soittaa sähkösopimuksen tekoa varten, ei keitä vettä pohjaan ja niin edelleen.

Puolustin tänään kotipaikkaani tai itse asiassa sieltä tulevaa asiaa. Tuntui aika... hienolta. Olen laskenut sitä paitsi päässäni, että olen 70 prosenttisesti helsinkiläinen ja muilta osin sieltä toisesta paikasta. Helsingistä puhuminen aiheuttaa minussa aina liikutusta. En osaa selittää kenellekään, että millainen tunnesiteeni tätä kaupunkia kohtaan on. Tämä vain on rakkaus.

Rakkaudesta puheen ollen tuuli puhalsi pahasti silmiin kuunnellessani Levotonta Tuhkimoa. Osittain se johtui myös  eilisestä myöhäisyön keskustelusta - tai oikeastaan puhuttelusta. Piti kertoa itselle, että kana pissii sieltä ja pitää pysyä poissa täältä. Ollaan kuitenkin niin pitkällä jo.

Brändeliini tuossa syö muffinseja, joita minä tein.

DSCN0558.JPG

Hyvää sunnuntaita kaikille, nyt keittelen itselleni teetä ja jatkan koulutyön parissa.

DSCN0526.JPG