Vuokrasin siis eilen kaksi elokuvaa, jotta minulla olisi edes yksi syy nousta sängystä ja käydä ulkona. Ne elokuvat olivat Himoshoppaaja (ja jotain) sekä Marley & Me. Onko se siis suomeksikin Marley & Me (=minä) vai Marley & Me (= me)?? No, ihan sama. Himoshoppaajassa oli söpö mies, mutta huono musiikki. Marley & Me sai minut itkemään ja siinä oli Owen Wilson.

Owen Wilson-kohtauksen jälkeen olen miettinyt tuota miestä aina silloin tällöin. Vuonna 2007 mieshän yritti itsemurhaa ja oli masentunut. Eilen luin, että Owen haluaisi enemmän kirjoittaa kuin näytellä. Olemme kumpikin blondeja ja tykkäämme kovasti Vince Vaughnista (Owen muuten tienasi 17 miljoonaa enemmän kuin Vince Kuokkavieraista..). Niin ja omistamme persoonalliset nenät. Olisimme täydelliset ystävät! Voisimme masistella yhdessä ja kirjoitella tragikoomisia tarinoita.

Kävin viemässä nuo leffat takaisin vuokraamoon. Puin päälleni maailman suurimman villatakin, jossa on (äidin) polttama reikä, siihen saa peukalon jos haluaa. Lisäksi minulla oli maailman rennoimmat housut kertaa kaksi. Olin ylipukeutunut. Damn. Edessäni käveli mies ja nainen, jotka olivat lähemmäs 70. Tai... Ehkä vanhempia. On hankala määritellä vanhusten ikää, koska omat isovanhempani ovat seitsemänkymmenen molemmin puolin ja tekevät töitä. Kuitenkin...

Tuo vanha pariskunta käveli käsi kädessä. Mielestäni se on todella suloista, että vanhat pariskunnat tekee niin. Tämän ikäisenä ja erityisesti tästä eteenpäin viisikymppiseksi asti käsikkäin kulkevat pariskunnat tuovat (itselleni) nolon olon. Että he pitävät toisiaan kädestä, jotta KAIKKI tietäisivät heidän olevan pariskunta.

Tiesittekö tai uskoisitteko muuten, että Aira Samulin on 82-vuotias?

Kirjoitin kerran novellin runoilijasta, jolla oli vahva persoona. Vahvat persoonat kiehtovat minua. Haluaisin itsekin olla sellainen. Katsoin tällä viikolla haastattelun Jörn Donnerista ja siinäpä on hauska persoona! Hän sanoi jotain ja se oli siinä. Haastattelija suhtautui Donneriin huumorilla ja ymmärsi tätä, mutta pieni varaus siinä oli. Mahtavaa!

Haluaisin itse olla vanhana sellainen lyhyttukkainen mustiin tunikoihin pukeutuva ... persoona. Oletteko muuten huomanneet, että vanhemmilla kuvisopettajilla on aina erikoiset vaatteet? Joskus haaveilen, että omistaisin viitan. Sellaisia on ja nyt en puhu sellaisesta kuninkaalisesta sametti- karvaviitasta. Puhun puuvillasta tms. normaalista aineesta tehdystä viitasta.

Haluan käydä Stockmannilla ostoksilla ja istua Cafe Kafkassa (Svenska Teaterin yhteydessä toimiva kahvila) ystävättärieni kanssa puhumassa taiteesta. Toisaalta näen itseni sunnuntaikävelyllä  Ville Valon kanssa. Mutta huomaatteko, ei miestä, ei lapsia! Koira korkeintaan. Koiran muuten saankin seurakseni ensi viikolla, odottakaas vain raporttejani karvaturrista!

Ottaen huomioon, että olen syntynyt kaupungissa(!!) jossa oli silloin hurjat 35 000 asukasta, niin olen vähän, köh, snobistunut. Videovuokraamot ovat must. Anttilasta, Cittarista ja erityisesti Stockamannista luopuminen olisi myös pitkä prosessi. Ikea nyt on tuolla susirajalla (jonka lähellä asuin vielä vuosi sitten), niin sitä en ihan heti lähtisi kaipaamaan. Toisaalta olen haaveillut jo aikani sellaisesta kirjoituspaikasta, jonne täytyisi roudata luksuskamat (kofeiiniton kahvi ym.), koska sieltä ei niitä noin vain lähetä hakemaankaan. Kuten mainitsin torstaina, niin haaveilen nyt pois pois poismuuttamisesta. Ehkä se paikka olisi sitten sellainen, että joutuisin roudaamaan "Helsingin reissuilta" aina kassikaupalla kahvia, irtokarkkeja, uusia vaatteita ja niin edelleen. Tämmöiseen kohteluun suostuisi myös yllä kuvailemani tuleva vanha-minä.

Ideoin äsken, että teen jotain huippua tämän jälkeen, mutta unohdin sen jo.. Hahhaa. Toivottavasti kaikilla on rento lauantai! Brändeliini lähettelee terkkuja, mutta se vähän möksöttää eilisestä Himoshoppaaja-miehestä sekä Owen Wilson-pohdinnastani. Höh, voi sitä. (Kohta täytyy keksiä helmikuun poikaystävä, iiiiiik, täytyykö Brändeliinille antaa lemput??! IIIK, helmikuu itse asiassa alkaa... HUOMENNA!!)

Tässä vielä kuva Himoshoppaaja-miehestä.

honey-hugh-dancy.jpg

Mahtavaa iltaa!

Birdie
-tuleva landelainen-