Kuka on nänhyt Kill Bill-elokuvat? Tai edes toisen niistä? Kaikki kuitenkin luultavasti tietävät ilmiön. 

Olen ollut yhdentoista ensimmäisen osan ilmestyessä ja Quentin Tarantinon nimi on yhdistynyt siihen keltakantiseen elokuvaan siitä lähtien. Muutama vuosi ilmestymisen jälkeen katsoin vol. 1-leffaa Tädillä (olin yksin, eli salaa) ehkä puoli tuntia ja pidin sitä erikoisena. Join silloin pari lasia vadelma-appelsiinimehua ja söin tonnikalamajoneesi-paahtoleipää. Sitten lähdin bussilla kotiin ja totesin, että tuo elokuva täytyy katsoa joskus kokonaan.

Joulun jälkeen kävelin videovuokraamoon ja päätin viimein vuokrata elokuvan ja katsoa. Elokuvasta ei itse asiassa ole kauheasti enää muistikuvia. Johtuu varmaan siitä, että pidättelin melkein hengitystä koko elokuvan aikana. 

Tarinahan menee lyhyesti (inhoan referoimista) niin, että Bridea ammutaan päähän ja neljä vuotta myöhemmin hän lähtee kostoksi tappamaan entisiä työtovereitaan sekä pomoaan/rakastajaansa. 

Tuska Uma Thurmanin kasvoilla on niin aitoa, että huh. Vertahan siinä ykkösessä lentää ihan tajuttomasti. Aloinkin miettiä eräänkin kohtauksen aikana, että kuinka monta litraa tekoverta tuohon elokuvaan on tarvittu jos yhdessä ihmiskropassa on n. 5 litraa.. No, kuitenkin. 

Elokuvassa on mustaakin mustempaa huumoria ja pieniä yksityiskohtia, jotka lämmittävät mieltäni. Nuo veriset kohdat eivät itseäni häiritse sen suuremmin. Ällöttää muutaman kerran, se täytyy sanoa. Enemmän pelkään psykologisia juttuja. Kauhein kohta esimerkiksi on se kun Bride suljetaan arkkuun ja... Ei saa spoilata. 

Olen kovin tarkka elokuvien suhteen. Ne pitää katsoa siis yksin ja ei todellakaan leffateatterissa. En maksa siitä seitsemää euroa, että alan puolessa välissä kiemurrella pissahädän vuoksi ventovieraiden keskellä missaten sitten koko leffan juonen, koska otsassa on kupla. On ihana käydä videovuokraamossa ja katsoa putkeen ainakin kaksi leffaa. 

En myöskään osta leffoja kovinkaan helposti. Minun täytyy todella tietää, että se leffa on hyvä ja voin katsoa sen monta monta kertaa. Minusta on ihana vain katsoa lempileffojen kansia..

Nyt eksyin aiheesta. Rakastan siis Kill Bill-leffoja tästä eteenpäin ja haluan ne hyllyyn. Niin ja aion katsoa tässä pian Pulp Fictionin ja ottaa selvää johtuuko Kill Billien hyvyys ohjaajasta.