Lisbeth Salander
- s. 1978
- fiktiivinen henkilö Stieg Larssonin romaaneissa (Millenium-trilogianakin tunnettu)
- ruotsalainen

Lisbethistä en laita teille nyt kuvaa, koska hän on kirjanhahmo ja heitä ei ikinä saisi kuvittaa.
Lisbeth on kovan onnen kokenut tyttö. Hänen taustasta kerrotaan vain palasia, mutta jotain järkyttävää hänelle on tapahtunut. Ja tapahtuu koko ajan.
Tätinainen antoi minulle heinäkuussa Miehet jotka vihaavat naisia-kirjan lainaan. Unohdin sen ja luin vasta syyskuussa koeviikon ohella. MEINASIN KUOLLA, koska kirja oli niin hyvä! Toisen osan, Tyttö joka leikki tulella, sain käsiini samalla minuutilla kun luin viimeisen sivun ensimmäisestä osasta. Meni taas seitsemän viikkoa ja koeviikolla viihdytin itseäni tuolla kirjalla. Luin kolmessa päivässä sitä yli 500 sivua. Aika hyvin, ha?
Luettuani ensimmäisen osan katsoin myös elokuvan. Aluksi päätin, että en ikinä ikinä katso sitä. Kuulin kuitenkin kehuja, joten katsoin sen ihan elokuvana. Hyvähän se oli! Oikeasti. Kirjat ovat aina kymmeniä kertoja parempia, koska siinä pääsee käyttämään omaa mielikuvitustaan ja kirjoissa on sivujuonia. Elokuva toimi kuitenkin hyvin kertauksena kirjalle. Päänäyttelijöitä en nyt lähde kommentoimaan. Ihan jees. Hah.
Tätinainen siis on lukenut kaikki kolme kirjaa ja ymmärtää tuskaani. Meinasin viikko sitten seota, koska kirja oli niin hyvä ja sitä piti vain lukea lukea lukea. Hän myös kertoi, että hänellä ja eräällä hänen ystävällään on hieno motto: "Mitä Lisbeth Salander tekisi?" Kumpikin nainen on yli kolmenkymmenen ja he kysyvät vaikeissa tilanteissa itseltään tätä. Siinä teille osoitusta, että Lisbeth on aika kova mimmi.
En siis aio kertoa sen tarkemmin Lisbethin elämästä ja teoista, koska en halua spoilata keltään mitään. LUKEKAA NE KIRJAT!