JUHA ITKONEN
(Juha Heikki Itkonen)

- 34v.
- helsinkiläinen kirjailija
- Hassuinta Itkosessa on oma suhtautumiseni hänen teksteihinsä.
- Hienointa Itkosessa on luonnollisesti taito kirjoittaa.

Se alkoi jälleen unessa. Olin lukenut lehtiä ja eräänä yönä näin unta suomalaisesta kirjailijasta nimeltä Juha Itkonen. Niinpä päätin varata kirjosesta tuon Itkosen Juhan kirjan ja lukea sen. Se teksi, voi voi voi, se oli niin ihanaa! Vertaan Itkosen tekstejä aina karkin syömiseen. Joka kerta sitä tuskin malttaa odottaa, että saa uuden artikkelin tai kirjan käteensä. Sen jälkeen istun ja luen suu pienessä hymyssä ja nautin olostani. Olen lukenut kaikki Itkosen kirjat ja itse asiassa pari niistä kahdesti (mies on julkaissut kolme romaania ja yhden novellikokoelman). Tein yhdeksännellä esitelmän Itkosesta ja tein kunnolla taustatyöt. Menin erääseen tilaisuuteenkin ainoana alle kaksiymppisenä kuuntelemaan Itkosen juttua ööö en enää edes muista että mistä. Jostain hienosta ja tärkestä. Sen muistan, että Itkonen joi vettä hassusti.
Nyt itse.... 6. joulukuuta avasin Hesarin ja luin sitä Sinkkuelämän ohella. Selailin ja katsoin tv-sarjaa. Tunsin, että nyt joku tuijottaa. Se oli Itkonen Hesarista! Mies oli kirjoittanut artikkelin/esseen Suomen nykytilasta. Siinä se hymyili ja odotti minun lukevan tekstin. Juoksin keittiöön hakemaan pari suklaakarkkia, sitten laitoin Sinkkuelämän tauolle ja aloin lukea. Samalla tajusin jotain tai itse asiassa jokin palasi mieleeni: Juha Itkonen on suosikkikirjoittajani.

Juha-Itkonen_large.jpg

(http://www.mitasuomion.fi/var/ezwebin_site/storage/images/media/blogi-media/juha-itkonen/2806-1-fin-FI/Juha-Itkonen_large.jpg)