Olin suunnitellut listaavani tänne vuoden hetkiä ja pohtivani tämän vuoden hyvyyttä tai pahuutta. En teekään sitä.
Tästä tulee nyt Almost There-blogin vuosikymmenen viimeinen merkintä. Pitäkää koneistanne kiinni.

Olen pohtinut muutamassakin merkinnässä rakkautta, ehkä olette huomanneet? En tiedä mistä tuo tulee, mutta näin on käynyt.
Kävelin muutama tunti sitten keskellä lunta ja hiljaisuutta. Hengitin syvään tavallaan onnellisena, koska kaikki on avointa. En kaipaa ketään sydäntensärkijä-kusipäätä (aka Miehet tai suoremmin sanottuna Blondi tai Satuolento) elämääni. Voin vaikka huomenna törmätä mieheen, joka yhtäkkiä rakastuisi minuun ja.... Hahhah, en usko tuohon edes itsekään. En usko nimittäin rakkauteen. Tai uskon, mutta en omalla kohdallani. Tuntuu pelottavalta ajatella, että tuolla olisi joku mies joka kuolisi iloon nähdessään minut tai kuullessaan minun kertomukseni viime öisistä unista. En usko lausuvani kenellekään 'kunnes kuolema meidät erottaa', saatika noudattavani sitä.
Taidan olla henkisesti eronnut nelivitonen nainen. Se selittäisi ihmeellisen Nikki Sixx-himonikin...
En kuitenkaan voisi elää ilman viestä, mutta en näe mitään syytä si-tou-tua sillä tavalla pysyvästi. Tietysti jättäisin rattopojat sikseen, jos mieheni esim. olisi matkoilla puoletkin vuodesta, mutta kuitenkin. Oma asunto esimerkiksi olisi must have.

Tämä vuosi... Paljon itkua, paljon naurua, paljon ystäviä, paljon masennusta, paljon puhumista, paljon musiikkia, paljon tekstiä...

Koska rakastan listoja ja Gloria-lehdessä olevaa Elämän aakkoset-palstaa aakkostan nyt tämän vuoden teille! JOO! Hyvö idis!

A - Adam Lambert. Tajuttoman mahtava esimerkki uusista musiikkilöydöistä tältä vuodelta.
B - Krhm, tarvitseeko tätä ihmetellä kauheasti? Blondi. Tarkoittakoon sitä ihmistä, mutta myös omaa paluutani blondiksi. Niin ja tietysti blogi ja nimimerkkini Birdie!
C - Cobain-syndrooma. Totesin tuossa kesällä kirjoitettua novellia lukiessani, että sairastun ko. tautiin kirjoittaessani. Oireit ovat: juon kahvia, syön majoneesipaahtoleipiä, valvon kohtuuttoman myöhään ja sekä nautin että pelkään joka hetkittäin.
D - Drottning (kuningatar). Ruotsittuminen ja tietysti prinsessaksi alkaminen. Kuningasperheiden seuraaminen on jotenkin hienoa ja mediailmiönä se on todella mielenkiintoinen. Carl Gustafilla ei ole valtaa ollenkaan, mutta silti hän ja hänen perheensä ovat Ruotsin kuuluisimmat. Sitten toisaalta... Miksi yhtä perhettä riepotellaan noin?
E - Elokuvat. Tykkään katsoa niitä silloin tällöin ja silloinkin mieluiten yksin. Oikeastaan voin katsoa vain U-kohtaa jonkun kanssa. Se on yksin tylsää, mutta kaikki draama ja kaikki. YKSIN!
F - Fresita-kuohari. On sitä tullut biletettyä ja bi-letettyä. Tänään luvassa Ellun kanssa vuosikymmenen bi-leet! Innolla niitäkin odottanut tässä jo kuukauden.
G - Gahvila. Jos meikäläinen onkin oikeasti vain kasa paskaa kirjottamisessa, niin aina on tämä toinen suunnitelma! Muistammehan, että kirjoitustuskissa (tai tuskissa muutenkin) minä väännän mokkapala- tai pullataikinan. Se onkin sitten pelastus tähän.
H - Herold, Kim. Anteeksi nyt vain, mutta luultavasti vuoden mies! Keväällä vielä mietin kovasti, että onko se nyt niin hot vai eikö se ole. Sitten tuli Tans.Täht.Kans. ja TSÄDÄM! Kim on qma. Ahaha.
I - IIIIIIIIK! En pelkää kauheasti ja jos pelkään niin se on äänetöntä tai sitten kiljaisen "ÄÄÄ". IIIIK-huudahdus on positiivinen. "Mä sain kämpän, IIIIIK!" On tullut muutaman kerran huudahdettua IIIK.
J- Jare Henrik Tiihonen, eli Cheek eli suomi-räppi. Löysi tien sydämeen, vaikka ei IKINÄ olisi uskonut ja ei oikein usko vieläkään. Kaikki kuitenkin alkoi Kapasiteettiyksiköstä. Niin ja kaikille selväksi (Cheek opetti tämän jossain haastattelusssa): räppi on sitä musiikkia ja hip-hop on koko se kulttuuri, johon räppikin kuuluu. ;)
K - Koti. Missä se on? Syntymäpaikka kummittelee nykyään mielessä usein. Vantaa oli kiva paikka, mutta nykyään mietin selviytymistäni siellä... Äidin luona se ei ole.. Nyt on kuitenkin oma koti ja olen kiitollinen. Täällä olen turvassa kaikelta pahalta.
L - Lukijat. Blogin lukijat, tietysti. Apple, Anonyymi, toinenkin Anonyymi, Bella, Chatte noire, Kaikuja!, Kääntöpuolen tyttö, M, Nana, Nora, Omena, Lee, Vindauga... Miten teitä on näin paljon?! Sitten voi olla tietysti niitäkin, jotka eivät ole jättäneet mitään merkkiä itsestään (höh) ja joita en tähän hätään ehtinyt listata (tupla-höh). Kuitenkin. Nyt haluaisin olla mahdollisimman ei-klisee, omalaatuinen ja nöyrä. *merkittävä yskäys* Kiitos! Ilman teitä en kirjoittaisi näin paljoa. Harmaina päivinä kirjoitettuihin merkintöihin tulee aina "Koita jaksaa"-kommentteja ja ne ovat ihania. TE olette ihania! TE olette mahtavia kirjoittajia sitä paitsi! Kiitos että kerrotte kommentteihin ihania ajatuksianne ja että minä saan lukea blogeistanne lisää teidän ihania ajatuksianne! <3 ISOT HALIT KAIKILLE!
M - Masennus. (Olipas piristävä jatko tuolle vuolaalle kiittelylle :D) Diagnoosi syveni ihanasti lievästä kohtalaiseen ja olo onkin ollut sen mukainen. Kausia ovat olleet tammikuu-maaliskuu ja elokuu-lokakuu.
N - Nikon Coolpix. Se saa kuvata nyt itsenäisiä päätöksiäni. Kamera oli se, minkä itse päätin ostavani ja minkä merkin ja kaikki päätin. On myös muita itsenäisiä päätöksiä tältä vuodelta, että go Birdie!
O - Omenavispipuuro. Yksi niistä ruoista, joiden tekemisessä olen helvetin hyvä.
P - Popin kuningatar. Madonna astui kesän alusta syksyn alkuun vähitellen elämääni ja kohta huomasinkin, että Madonna on coolein nainen koko planeetalla.
Q- Quusamo. Tai Qsamo, koska tuo kirjain lausutaan 'kuu'. Tämän voi liittää äidin unelmien vävypoikaan, Anssi Koivurantaan. Vuoden parittajaksi valitaan ehdottomasti meikäläisen äiti! Onneksi Tekstailija on vaihtunut nuorempaan(!!) ja ei-niin-ahdistelevaan ehdokkaaseen.
R - Riski. 'Ota riski, rakastu suomenruotsalaiseen' Eikös se riski ole ihan tarpeeksikin jo jos jättää tuon sanan 'suomenruotsalainen' pois? Riskejä täytyy joskus ottaa. Minun täytyy enemmän miettiä mitä haluan ja miltä tuntuu. En siis sitä, että mitä muut nyt ajattelee. Joskus saattaa käydä paremminkin näin päin.
S - Suuttuminen. Vuoden tavoitteena oli suuttua ainakin yhdelle tyypille ja onnistuin suuttumaan kolmelle! Ja kaikki nämä vuoden loppupuoliskolla!
T - Tätinainen & Setämies. Maailman hauskeimmat tyypit, oikeasti. Kalleinta mitä omistan.
U - Urheilu. Uutena tuli minulle, että juokseminen voi oikeasti olla niin terapeuttista. On tietysti myös penkkiurheilu, jota äidin kanssa harrastetaan aika ajoin. Ollaan erityisesti kunnostuneita yleisurheilussa ja väittelemään, että voittaako keihään Pitkämäki vai Thorkildsen. Urheiluruudun tunnari ja se puhe sieltä on niin kotoista. Vitsi. Välillä kaipaan televisiota.
V - Valo. Tarkoittakoon itse valoa tai Villeä. Aakkoslistoillani täytyy aina olla yksi maininta valoista/Valoista. Eikä tätä tarvitse sen kummemmin selittää. Tack Ville, tack!
X  - Xtra pitkät unet. Niin ja nukkuminen. Nyt lomallakin joka päivä ajattelen herätessäni, että onko pakko nousta ylös. Vielä on työtä tehtävänä.
Y - Ystävät. Keitä niitä nyt on? Ellu, Tukihenkilö, Miranda & Charlotte, Turkulainen, Vielä Nimetön Ystävä, Myyjä & Maajussi, Fab Five ja Bestis tietysti. (Voi apua, jos unohdin jonkun!!) Olen saanut niitä tänä vuonna lisää ja olen tavattoman kiitollinen jokaisesta, voi hitsi.
Z - ZEN. Miten se oikein onnistui????
Å - Åjdå. Ruotsalaisuuteni. Mietin tänään(kin), että jos olenkin henkisesti ruotsalainen? Eräs joululahja ainakin viittasi siihen, että ruotsalaisuus huokuu minussa. Ja katsoinhan minä tänään(kin) SVT:n netti-tv:n kautta ohjelmia ja suomalaisten lehtien nettisivuja välttelen yhä.
Ä - Äiti. Ristiriitainen ajatus. Nykyään olen hyvässä puhelinsuhteessa äidin kanssa, mutta hetkittäin inhoan niin kovin kauheasti koko ihmistä.
Ö - Öinen kirjoittelu. Painottuu lomiin, kuten huomaamme.

Nyt rakkaat. Olen aakkostanut vuoden ja sänky kutsuu. Äiti tulee hakemaan 'rouva Koivurantaa' (sillä nimellä se minua kutsuu nykyään) noin klo 12 alennusmyynteihin. Illalla onkin bi-leet Ellun kanssa ja vuosikymmen vaihtuu. Nauttikaa olostanne missä lienettekin ja älkää tehkö tyhmyyksiä!

Love ya!
Birdie